Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, May 14, 2009

> dah tak buat dah

korang ade tak aktiviti yang korang suka lakukan sebelom kawen tapi dah tak buat lepas kawin.. tak dapat buat mungkin disebabkan takde masa, dah tak minat atau husband tak bagi.... Macam aku... salah satu aktiviti yang aku suka buat.ialah panjat gunung.. kitaorang mmg ade team sendiri time tu… nak sampai kat puncak mmg ada cabaran.. letih dan penat toksah cakap la kan... dengan bawa beg yg berat lagi.. tp bila sampai kat puncak gunung best giler.. rasa mcm aku dah berada di tempat yang paling tinggi dari orang lain.. Tapi aku dapat panjat 5 gunung sahaja... pas tu hubby aku ajak kawen... so selamat tingal ler panjat memanjat ni.. sebabnya aku pon dh xde masa.. masa byk dihabiskan untuk keluarga.. skrg dh ade anak lagi la kan.. act.. hb aku pon tak minat aktiviti2 macam ni.. dulu prnh jgk dia ikut.. sekali seumur hidup.. itupon sbb aku paksa.. hehe..

Ni 1st gunung yang aku tawan. GUNUNG LEDANG kat johor ke melaka ek... boleh naik ikut sagil or asahan.. Time ni aku belajar kat IKM.. persatuan ape ntah yg buat.. masa ni la aku paksa hb aku ikut... tu yang dok mencangkung pakai t-shirt putih tu dia la... aku?... semestinyer kat belakang dia... hehe


Ok. Ni plak GUNUNG NUANG kat hulu langat, selangor.. gunung ni tak ler tinggi sangat macam gunung ledang tu.. boleh smpai puncak ½ hari jer. ni join member keje + member kepada member keje aku.. hihi.. paham tak?.. kalau tak silap aku ni tahun 2004..


Tahun 2005 aku panjat GUNUNG DATUK kat negeri sembilan.. gunung ni pon tak tinggi mane. bukan aku dgn kawan aku ni jer... ade lagi 4 orang bdk lelaki...


GUNUNG AYAM kat kelantan. Ni kirenya projek terbesar aku ler.. sampai ke kelantan aku panjat gunung.. hihi.. dari KL aku naik keretapi ke kelantan... mmg syok la.. sbb dah lama tak rasa naik keretapi. gunung ni boelh tahan jgk mencabar... tinggi jgk.. aku dh naik semput dibuatnyer... tgh2 sebelom smpai puncak ade air terjun.. orang kata tu air terjun tertinggi kat asia..


Dan yang last sekali gunung yang aku tawan GUNUNG SEMANGKUK kat area fraser hill.. ni join ngan group lain.. time ni mmg mencabar.. sbbnyer masa kitaorg bermalam kat puncak tu.. hujan turun dengan kilat n petir… takot betul time tu.


rindu rasenya dgn aktiviti ni.. tak dpt nk tawan puncak tertinggi kat semenanjung GUNUNG TAHAN dan tertingi kat malayisa GUNUNG KINABALU... rindu jgk kat kwn2 gunung semua....

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

16 comments:

Diamilikku said...

ehhh samalah..
sy tak penah samapi gunung ayam..
tapi naik gunung opposite gunung ayam...
gunung stong...sama gak naik keretapi from kl..
aduhhh..bestnya...teringat zaman anak dara...

:: HUSNA :: said...

> Diamilikku
husna x sempat nk naik gunung stong..
x ckp masa.. org kata gng stong lg best...

ikiqzana said...

minat gak mendaiki gunung ni..

kirana said...

adventure hang ni..aku suka!tp tak da la aktiv mcm hang ni..tp aku suka xtvt gini

pas kawen2 ni bukan asben tak bagi ke tak mau ker..tak sempat!hehehe

gunung ayam pon ada ek..lawak la pulak rasa namanya..pasaipa nama gunung ayam?hg tau sejarah dia dak

:: HUSNA :: said...

> ikiqzana
kak zana panjat gunung pe kak...

> kirana
lawak tang mana tu ana... hang kot yg lawak... hihi.. xtau la sejarah dia.. myb kt situ dulu2 byk ayam hutan kot.... =)

Mr PenyuBiru said...

owh! aku tahu naper hubby ko dah tak minat dah panjat gunung selepas kahwin. hehehe... larikksss!!

:: HUSNA :: said...

> Mr PenyuBiru
sblm kawin pon mmg dia x mnt la...
ko mmg nak kena ni... dushhhh3x....

Tukang cerita said...

akak suka jgk...
tp skrg dah berhenti....

:)

Monkey D Luffy said...

ada puteri atas gunung tak?

Dimple said...

eh gunung ledang tu time ikm aku ade join jgk.. seingat aku persatuan silat gayong buat.. mase kat ikm 2 gunung sudah ku tawan.. ledang ngan angsi.. sronok.. sok akid besar nak bawak panjat gunung kinabalu lak.. jom ajak adam skali.. weee~..

miss izan said...

ish,ish,best ni!
ok,skg lom kawen nak panjat gunung byk2.
nt dah kawen dah jadik cam akak lak
tak ley panjat dahhhhh....
hehehe

:: HUSNA :: said...

> Tukang cerita
rupenyer ramai gak yg ade hobi mcm ni.. :)

> Monkey D Luffy
aku la puteri tu... hihi.. :p

> dimple
ehh.. ko join gk g ledang tu ek... knp mcm aku x ingat je kewujudan ko time tu... :p
panjat kinabalu?... semput tak bdk2 tu.... hihi

> miss izan
inilah masanya... nnt dh kawen byk benda dh tak dpt buat... enjoy your bujang life... hehe

mamaadam said...

waaaah na bestnyer.. masa kat GMI ada gi panjat gunung lagi tak

:: HUSNA :: said...

> mamaadam
kat GMI takde la finee... tak jumpa geng gunung... hihi

YantiAhmad said...

lor...aka join diorg jugak ke? si lapore n kofin tu mmeber saya gak...hehe...kecik btul dunia nih ek...

:: HUSNA :: said...

> YantiAhmad
hihi... mmg betul... kecik jer dunia ni... pi mai pi mai tang tu...

Iklan LR