Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, June 30, 2009

> motor

adam suka betul naik motor..
kalau blk kg... ni la acara yg ditunggu2..
kalau nampak jer tokwan nak pegi kedai..
laju je berlari ke arah tokwan
sambil berkata.. "nak itut.. itut.."

semalam paksu adam (adik bongsu hubby aku) baru beli motor..
pak mentua aku sponsor..
sbb paksu adam tu nak praktikal..
so ade motor senang nak gi keje nnt..
pas balik keje smlm kitaorg pegi le amik motor tu..
tau sape yg paling excited?...
ya betul....
cm biasa la budak kecik tu la...
sibuk nak naik...

balik rmh sibuk plak nak pakai helmet..
helmet tu dh la lg besar dn berat dr kepala dia...
bila pakai...
torhoyong-hayang dia imbang berat helmet tu...
konon2 hensem la tu...
ahaks.....



> UPSI

ahad lepas adik aku hida (kwn2 dia pggl dayah) selamat mendaftar kat UPSI...
huhu... jadi cikgu la adik aku ni nnt..
upsi ngan rmh kitaorg bukan jauh mn pon...
naik keta dlm 1/2 jam dh boleh smpai...
senang la nak blk kg kn....
tak payah susah2 abah nak gi amik...
naik bas aje ye...
hihi...

pesanan untuk hida:
belajar betul2...
jgn nak main2 lak...
jgn sibuk nk bcinta...
huhu....

tinggal adik bongsu aku Shu jer lagi..
thn ni SPM...
harap2 dapat result yg best2

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> selamat tiba



hari sabtu lepas
adik lelaki aku yg study kat mesir
selamat tiba kat malaysia..
study dia kirenye dh hbs la...
tp result tak kuar lagi...
sementara nak tunggu result kuar
tu yang dia mintak balik tu..
dia pegi mesir ms aku baru je lahirkan adam..
3 hari puasa kot... tahun 2007..
sekarang adam pon dh nak masuk 2 thn..
dlm tempoh tu langsung kitaorg tak jupe..
hanya telefon dan YM jer jd alat berhubung..
time dia blk hr tu..
aku tgk makin kurus plak adik aku ni...
tak cukup mkn ke hapa...
kesian... hihihi...
tp yg aku jeles
mcm mn dia blh lebih putih dr dulu ni...
nak pi mesir jgk la...
ngeh3...

korang kalau ade keje2 kosong (sementara)
yg berkaitan dgn agama
bagitau aku ek...
adik aku nak cr keje...
drpd dok melangut jer kat rmh
baik keje dulu kan...

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Monday, June 29, 2009

> keu tiaw goreng



keu taw ni aku goreng last week kot..
rasenye hari khamis.. makan time dinner
daripada takde bende aku nak apdet...
korang layan ajela keu tiaw ni ye....
hik hik..hik..

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Thursday, June 25, 2009

> 30 questions

Mak aiii byknyer soklan… Sampai 30… jenuh aku nak menjwb ni… Ini tag dapat dari iesma Dh lama gak dok teperam dlm draft… Akhirnya siap jgk.. Hihi…

1. Bekas kekasih saya adalah..
tuuutttt….. hihi.. aku takde bekas2 kekasih ok.. aku bercinta dgn hubby aku tu sampai ke jinjang pelamin… ahaks

2. Saya sedang mendengar...

takde dgr ape2… concentrate nak jwb tag ni… hihi

3. Mungkin saya patut..

Melangsaikan hutang puasa pada tahun lepas dengan cepat…. Sbbnye tinggal 1 bulan jer lagi ni…

4. Saya suka

kalau ade org hadiahkan aku sesuatu… sbb aku ni jarang dpt hadiah.. hadiah befday ke, hadiah no periksa ke, hadiah contest ke… semua non ado…. Hukhukhuk…

5. Sahabat-sahabat saya...

adalah kawan2 saya.. boleh jawap mcm tu tak? Ngeh3x

6. Saya tak paham...

bab2 politik ni… mengundi pon tak pernah even umur aku dh 29 tahun…. Daftar pon tak… cmne tu?

7. Saya kehilangan..

abang kandung pada tahun 1998. time tu arwah abang study kat maktab di pulau pinang.. arwah meninggal sebab xcident dgn treler. Masa tu umur arwah 25 tahun… dia la satu2nye abang yang aku ade dlm family… sedih tau… rindu kat arwah abg…

8. Ramai yang berkata..
Aku makin berisi… hehehe… aku pon rase mcm tu… nak kurus tapi malas nak diet…

9. Cinta itu adalah...
Suci… wahh.. jawapan mcm skema no kan…

10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
mana la aku tau seseorang tu sedang buat ape?... ingat aku ahli nujum?.... Lantak la org tu nak buat ape yg dia suka… ade aku kesahhhh…. Huahuahua…

12. Saya akan cuba...
belajar memasak makanan yang sedap2…. Keh3x… kalau korang nak tau aku ni tak pandai masak… cuba korang belek2 balik masakan yg aku prnh masak sebelom ni yg aku tepek kat sini… semuanya yang simple2 kan… yang menggunakan santan mn ade…. Sbbnyer aku tak bape nak reti… kalau buat mesti tak menjadi… Hihihi… pecah rahsia aku…. Shhhhhh….. jgn bagitau sesiapa erk….

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
forever

14. Telefon bimbit saya..
Nokia 5200 jer… rase mcm nak tukar tepon baru… itupon kalau big boss luluskan budget… hihihi…. Harap2 la kan…

15. Bile saya terjaga...
Maknenya hari dah pagi… dulu ms blom ade anak jarang sgt la aku terjaga time tido… kire tido mati la… sejak de anak ni jer… telinga aku ni makin sensitif… pantang adam gerak sikit aku dh boleh terjaga….

16. Saya paling meluat...

pada org yang bermuka2.. depan kita lain.. belakang lain… Lagi 1 tak suke pada org yang perasan mcm diri dia tu bagus sgt…. Tak kuasa nak layan…

17. Pesta/parti adalah
yang ade ramai org… ade makan2

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
byk binatang comel yg ade kat zoo ms aku pegi hari tu…

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
belasan tahun… time ni kat sekolah menengah…. Takde piki masalah2 berat… enjoy jer… peksa pmr dgn spm pon buat tak risau sgt.. tu yg dpt cukup2 mkn tu… ngeh3..

20. Hari ini..
hari khamis…

21. Malam ini saya akan..
Cuba untuk masak.. insyaAllah… hihi.. boleh caye ke ni…

22. Esok pula saya akan..
beli saje makanan… jummat de pasar mlm… so beli jer… balik boleh terus makan

23. Saya betul2 inginkan..
Rumah sendiri… dh dok plan mcm2 dh kalau de rumah sendiri… masih mencari yang sesuai dgn kemampuan dan keinginan…

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
cntiknyer.... hehehe perasan giler...

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
pusat beli belah la… kaum hawa kan sinonim dgn shopping2 ni kan… kalau window shopping je pon dh ok…

26. Makanan barat atau jepun..
Barat.. aku tak suke masakan jepun… act.. tak pernah cuba pon…

27. Bilik yang terang atau gelap..
kalau nak tido aku lebih prefer gelap la kan… tp anak aku lain plak.. dia tak nak tutup lampu.. dia dh lelap br boleh off kan lampu tu…

28. Makanan segera adalah...
MCD, KFC, PIZZA HUT, dan yang seangkatan dgnnya… tak boleh makan selalu… tak elok untuk kesihataan dan harganya pon mahal… ade gov tax lagi… kalau makan pizza tak sah kalau tak cecah RM 50… tu baru kitaorg 3 beranak…

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
Assalamualaikum… bye…

30. Siapa yang anda ingin tag..
Aku stop kat sini je la… tp kalau ko rajin nak buat dipersilakan (ini ditujukan untuk dimple)

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Wednesday, June 24, 2009

> bakso yang sgt sedap



wallahhhhh....
en3 ni ade kaitan dengan en3 ni dan en3 ni..
hihi... tgk dimple mkn bakso
aku pon teringin la jgk..
so ptg td blk dr keje terus cari bakso kat pasar mlm..
bukan mengidam ok...
takde maknenyer...
blom masanyer... hihi
bakso ni mmg sedap
aku bagi 5 star dari 5 star...

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> merah

hehehe...
aku tukar layout lagi..
ok tak?
ke sakit mata korang bile singgah sini..
aku mmg suke tkr2 layaout ni..
ni kire mcm tukar langsir la...
br nmpk mcm baru sikit kan..
br nmpk berseri...
hihihi

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> kecik / ringan

Umur adam dah 1 tahun 9 bulan
bulan 9 ni genap 2 tahun
Tapi saiz badan adam mcm umur 1 tahun jer
Berat pon sekarang baru 10 kg
Ramai org ckp adam ni kecik
Tp kalau dari segi percakapan / perbuatan
Mcm dh besar anak aku ni
Hihi..
Cuma fizikal tu je..

Mmg adam ni tak bape kuat makan
Kadang2 jer nafsu makan dia menjadi
Tapi selalunya sikit je la yg dia telan

Hisap susu kira ok la
Tak bape kuat nyusu jugak sebenarnya
Sehari dalam 4 ~ 5 kali jer
Kalau minum pon mesti tak habis
Mesti ade tinggal saki baki

adam minum susu anmum
Start dari umur dia 6 bulan
Tak pernah tukar susu lain
So far susu anmum ni ok
Takde masalah penghadaman

Semalam aku beli susu pediasure pulak
Aku nak try kasi kat dia
Sebabnye susu pediasure ni sesuai untuk budak yg tak bape nak makan
Cuba je la kan
Mana tau berat adam naik pas minum susu ni



Susu ni mahal jugak
Satu tin RM 57.99
Doctor pon suggest susu ni kalau budak2 yg kurang berat badan
Sehari aku cdg bagi 1 ~ 2 kali jer

Tp susu anmum still lagi minum
Kirenye susu pediasure ni pengganti makanan yg dia tak ambik tu la
Aku beli perasa vanilla
Semalam dah cuba bagi susu pediasure ni kat dia
Dia boleh terima

Sebenarnye susu yang paling bagus susu ibu..
adam sempat minum sampai umur dia 2 bulan jer
Ms hbs pantang start keje balik adam tinggal dengan mak aku kat kg selama sebulan
Tu yg stop breastfeed tu..
Kesian adam

Sape2 yang ade pengetahuan tentang susu pediasure ni
share la ngan aku
Tak pon ape2 suggestion utk tingkatkan berat badan
atau menambah selera makan dia...
Ekceli… tiap2 hari aku kasi adam vitamin...
Tapi mcm tak bape jln la..

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Sunday, June 21, 2009

> gaya adam bila bergambar





lately adam bila suh bergambar mcm ni la rupenyer... tayang gigi and tunjuk jari... kiranya peace la tu... gigi pon mcm la cntik no... ni kalau mandi nak suh gosok gigi... mak aiii... susah tol... boleh gaduh2 plak dgn aku kat dlm bilik mandi tu...

adam

adam

adam

Saturday, June 20, 2009

> pantang org2 dulu





org dulu2 pantang betul kalau masuk dalam bakul kan.. dulu pon aku pernah main mcm ni... buh adik aku dlm bakul kain... then mak aku tegur.. mak aku ckp nnt harimau dtg... tak tau le ape kaitannya bakul dgn harimau... ade makne tersirat yg lain ke ha.... org tua2 kan byk pantang larangnye.. takleh bukak payung dlm rumah la, tak boleh potong kuku waktu mlm la... mcm2 lagi la....

Friday, June 19, 2009

> my blog

dengan jayanya aku telah menyiapkan tag yang telah diberi oleh nana... nana ke?... hihi
last week lagi dia suh buat tag ni.... ni baru berkesempatan... lambat sikit ye nana.... janji buat kan...
layannnnn lagi....

1) APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU ?

sebenarnya aku nak letak time tu sharing is caring.. tp lupa sgt2 ayat tu.... jenuh aku piki... last2 aku letak love... janji tulis sudah...

2) APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?
http://husnafirdausadam.blogspot.com/
ni gabungan nama aku, hubby and anak lelaki aku si adam tu... adik aku ckp kalau ade anak lagi pas ni sambung url tu biar panjang2.... ni pon create nak last minit sbb aku nak cepat2 taip utk entri aku yg 1st...

3) APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
macam2 ada.... lebih kepada personal... semua entri cerita tentang orang2 disekeliling aku... pasal masakan pon aku selit jugak walaupon aku bukan ler pandai masak pon... senang cite... peristiwa yang aku lalui aku akan tulih kat sini...

4) PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?
tak pernah terasa lagi... kadang2 malas jugak nak apdet.. tp takde le sampai nak delete terus... nnt adam dh besar.. dia boleh baca ape yg mama dia tulis pasal dia... mesti dia tersipu2 malu time tu... hihi

5) ORANG SETERUSNYA UNTUK DI TAG
jeng... jeng... jeng...
mari kita tgk sape yang kena....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dimple
(aku tag ko sorang ajela ye... sbb ko rajin buat... hihi)


YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Thursday, June 18, 2009

> luas lagi







haaa.... ape kejadahnye la bebudak ni nganga2 ni... ni la kazen2 adam... side aku.. ni gmbr amik time aku tinggalkan adam kat rmh kakak aku sbb aku pegi shopping baju raye hari tu... bile aku tunjuk balik kat adam... bukan main suke lagi dia ikut aksi2 nganga sepupu2 dia ni....

> kalah lagi

korang ingat tak aku ade msk 2 contest sbnrnyekn.. 1 sempena mothers day... lagi 1 sempena fathers day... ingat tak... kalau tak ingat cuba tgk kt sini.. so aku nak war2 kan yg contest fathers day tu pon aku takde rezeki.... means.... kalah.... hukhukhuk.... sedih.... hihi... xdela... dh mmg takde rezeki kan... nak buat mcm mne... aku pasrah..... hehe... tp pemenang mmg layak jd pemenang... aku setuju sgt ngan pilihan mama tisya... dh diterima penyertaan pon dh cukup... ade yg reject tau.... korang tak caye adam & abahnyer layak... cuba tgk kt sini... tu pic adam ngan abahnyer ade tu... hihi... ramai kan yg masuk... mau pening nak pilih pemenang... ok.. kalau nak tau pemenangnyer pulak klik kt sini ye...
itu saje...



YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> untuk mereka



ni untuk kak yati (baby sitter adam) dan anak2 dia (kak ina, kak nadia & kak syikin)... beli time aku pegi jln TAR hari tu cr baju raye we all... nmpak kain2 kat atas ni teringat plak kt dorang... murah je... jenis kain chiffon... 5 pasang RM 100... (ade org tu beli mahal giler... 2 kali ganda..... tipah dh tertipu... hihihi).. harap2 kak yati suke... tq sbb sudi jg adam time mamanya keje... tq jgk kat ina, nadia & syikin sbb tengok2 kan adam...
tau adam ni lasak sikit.... mesti korang penat kan....

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Wednesday, June 17, 2009

> bengkak





cuba korang perati bibir adam yang ats tu.... bengkak sikit kan... dah macam donald duck dah aku tgk.... hehehe..... tak tau le ape yang gigit bibir dia tu... auwww.... bibir seksi la... cam angelina jolie.... kahkahakah.....

> sambal sardin dan telur dadar

Korang jangan gelak kan aku yea… mlm smlm kitaorg mkn sardin dgn telur dadar je… simple giler kan… malas pon ye jgk.. lagipon byk brg dapur dh hbs… peti ais tu pon dah kosong… tp alhamdulillah dgn rezeki yg Allah beri.. masih lg kenyang walaupon mkn sardin dgn telur je…





YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Tuesday, June 16, 2009

> takde rezeki

ingat lagi tak korang.. kan aku prnh masuk contest ni kan... penganjur dh umumkan pemenangnye... nak tau sape yang bertuah tu korang pi jengok kat blog yan ni... aku dengan adam takde rezeki.... tp yang masuk contest tu pon bukannyer sikit... ramai giler... peluang amatlah tipis...
tp aku dapat award kt bwh ni.. ihsan dari penganjur...
tq yan... dpt award pon dh kire bertuah ape...
hihi... sedap kan hati sendiri lagik...



YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> thermometer



kalau adam demam aku check suhu guna thermometer ni.. mmg payah la nak letak kat bawak ketiak dia tu... nak tunggu bacaan tu naik lagi... ambik masa sikit... kadang2 tak sempat bacaan tu stop, adam dah tarik kuar.. macam mana la aku nak tau suhu badan dia tu betol2...



aku dah beli thermometer baru... ni jenis yang check kat telinga cam kat klinik2 tu... dlm masa 1 sec jer dah dapat bacaan... senang sikit... tp thermometer jenis ni mahal sikit... bukan2.... mahal banyak... tp takpe la kan... untuk anak.. sanggup buat ape saje... masa adam demam hari tu setiap 4 jam aku check suhu badan dia...

Monday, June 15, 2009

> demam

bangun pagi semalam badan adam mula rasa panas.. cepat2 kasi ubat.. alhamdulillah pas makan ubat tu suhu turun... tp bile mlm badan panas balik... kasi ubat kol 7 ptg... tp panas jgk... tak turun2 suhu tu... kol 10 lebih bawak adam gi klinik... dh mintak doktor masukkan ubat bontot.. panas dh cecah 39... doktor yg kat klinik tu suggest suh pegi hospital check darah sbb badan adam ade block2 merah... tp mmg aku perasan sebelom ni pon kalau adam dmm terlalu panas mmg badan dia jadi merah2... tp doktor tak nk terima... dia takut kes denggi... before nak pegi hospital tu aku mntk dia masukkan ubat bontot.. tapi dia tak kasi... tak tau sbb ape... malas aku nk cite panjang... aku bkn ape... suhu adam ms tu mmg panas sgt... risau tol... kuar dari klinik terus pegi hospital putrajaya... nasib baik cepat jgk boleh jumpe doktor sbb kat klinik tadi doktor tu dh kasi surat urgent.. kat hospital adam disuruh mandi... bukan mandi betul2... cuma lap2 kan seluruh badan dengan kain basah untuk turunkan suhu panas tu... menangis2 adam dibuatnyer... tak nak... taknak... itu jer yg dia ckp... berjam2 jgk aku lapkan bdn adam... suhu panas turun sikit jer... last2 doktor kasi ubat bontot... baru suhu panas tu turun.. darah tak ambik pon.. sbb doktor kat hospital tu ckp bukan tanda2 denggi... block2 merah tu sbb badan adam panas sgt... kol 2.30 pagi doktor benarkan adam balik... sampai rumah kol 3.30 pagi... mengantuk sgt... adam pon same... dari dlm keta lagi adam dh tido... bila angkat masuk rmh pon tak sedar... pagi tadi bwk sekali lagi adam pegi klinik... ni pegi klinik yg selalu adam pegi... klinik pakar kanak2... doktor cuma suruh kasi makan ubat demam... suhu badan pon tak tinggi sgt dari semalam.... balik rumah bile aku chck suhu badan adam dh tak demam... alhamdulillah... tp ubat still lagi mkn... tgh aku taip entri ni si adam tu sibuk main... dh aktif balik dh.... syukur sangat2...
alhamdulillah....

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> sedondon

sabtu lepas aku sempat pegi cari baju raye untuk we all sefamily... bukan ape.. kalau beli awal boleh terus pegi tempah... kalau lambat2 org pon dh tak nak jahitkan... pegi dgn dimple, ida dan adik aku... kaum2 hawa shaja... senang sikit nak memilih... lama pon takpe... hihi... rase tak puas plak jalan2... tp kesian kat adam kena tinggal...
tahun ni aku sefamily mmg sedondon... corak, warna mmg semua sama la... takyah le aku tepek kain yg aku beli tu ye... nnt tak surprise plak... hihi.. gmbr plastik bag jer yg tunjuk nyer....



YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

> beli lagi

hari tu kan aku ade beli gelang tangan kristal kan...
ni ade beli lagi...
kerongsang pon ade beli jgk... hihi...
boros nyer aku ni kan...


ni dh rasmi dh... org tu pon dh tgk aku pakai... hihi



ni mahal oo... kalau hilang mau aku menangis ni...

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Friday, June 12, 2009

> kring... kring...

kali ni aku di tag oleh k.dee plak.. sakit2 gigi pon akak sorang ni sempat tag aku.. hihihi... gurau je k.dee... jgn amik hati no... sbnrnya malu nk buat tag ni.. sbb tag ni kan pasal henfon.. ye la henfon aku ni dh dikire ketinggalan zaman ni.. tepon korang sume canggih manggih, terkini, terlawa, tercantik, terbaru... semua ter la... takpe la.. janji tepon aku still boleh buat panggilan, boleh send sms... (ni kirenye nk sedapkan hati sendiri la ni... hehehe)


1. Ape jenama tepon bimbit ?
Nokia 5200

2. bila beli?
ekceli ni hubby aku punya tepon.. dia kasi kat aku sbb dia beli tepon lain.. mmg kalau yg dh tak suke tu suma kasi kat aku… huhu.. dulu sebelom pakai tepon ni aku pakai tepon motorala… tu dh wakaf kat adik aku.. sbb motorola tu storage dia kecik..

3. kaler ape?
asal kaler merah putih.. tp aku tukar jd biru putih lak..
========>
malas nk snap gmbr henfon.. ni aku google je


4. brape bnyk msg ade dlm inbox?
jap ye aku chck… 6 jer… aku tak suke simpan msg byk2 dlm tepon… aku suke delete… kalau time rajin seminggu sekali aku delete inbox ngan outbox… sbbnye nnt ade jer yg sibuk nk bace… hihi… tp mn de secret2 pon…

5. siapa yg bg msg kat u yg terbaru?
hubby aku.. dia reply sms aku sbnrnye.. aku tnya dia nak dh byr bil2 blom... hubby aku tu suke lambat2kan byr bil... org kalau dpt gaji.. bil2 tu dahulukan..

6. gamba yg jdi wallpaper?
gmbr aku dgn adam…

7. knapa syg tepon bimbit tu?
sbb senang nk berhubung… tp kalau hubby aku de rezeki lebih aku nk kenen2 kat dia belikan aku tepon baru... agak2 dapat tak ar...

8. brape lme dh gune phone tue?
sejak hubby aku beli tepon baru utk dia la… last year rasenye… tp dia dh pakai lama jgk br kasi kat aku…

9. siapa insan yg akn ditagged sterusnye?
dimple (ko mesti kena punye... takyah lari ok) dan followers2 aku yang sudi nak buat..

Thursday, June 11, 2009

> it’s me


hari ni aku nak jawab tag datangnya dari kak ina lagi... tag tentang diri sendiri.. dah lama dok teperam dlm draft.. layan le korang ye..

1. Apakah perasaan anda sekarang?
takde perasaan kot... huahuahua...

2. Saya nak makan?
huh... jgn ditanya psl bab2 makan ni.... mcm2 dlm kepala ni piki... rasa mcm nk mkn young tau fu la yg kat kg pandan tu... sedap... dulu masa aku study kat IKM mmg selalu beli.... aku rase kat situ la yong tau fu paling sedap aku prnh mkn.. teringin nak mkn nasi bukhara pon ade jgk... yg jual kat syed tu... 1 kotak tu mmg byk giler... kalau mkn sampai mlm pon boleh kenyang lagi... nk
mkn ape lagi ye... ermmm.... ha ni lg 1... soto ayam mak aku buat.... mkn plak dgn begedil.. sedapnyer.......

3. Saya tak suka?
ape ye aku tak suke.. semua aku suke kot.. hidup kan kena happy2 selalu.. kita enjoyyyyyyy bak kata amy mastura.. tetiba plak kan..

4. Impian saya?
nak kaya raya... boleh shopping tiap2 hari menghabiskan duit... hahaha..
ok.. ni betul2 ye.. impian dalam hidup of course la nk berjaya kan.. samada dunia mahupon akhirat..

5. Haiwan yg saya tak suka?
lipas kot.. kt memana pon ade lipas kan.. kat rumah.. kat opis pon ade jgk.. kalau mlm mule le lipas merayau.. bile kite bukak lampu, haa.. lari lintang pukang.. pas tu lari nak menghala ke kita plak tu.. terlompat aku nak elak.. geramnyer..

6. Saya harapkan?
dimurahkan rezeki dan kesihatan yg baik untuk seluruh ahli keluarga.. amin aku pon harap aku akan jadi lebih baik dari hari ke hari dalam semua segi..

7. Jika boleh putarkan masa?
aku nak balik ke zaman aku study.. nak belajar rajin2.. sbbnye aku mmg teringin sgt nk study kat oversea.. tak kire le negara mn.. janji oversea.. dulu kalau time bln puasa kat paper kan ade ucapan selamat hari raya dari student yg belajar kat luar kan.. aku pon dh berangan nnt muke aku kuar kt paper ucapkan slmt hari raya pada mak & abah aku kat kampung.. angan2 tinggal angan je la.. huhu

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
39 tahun… muda lagi… hihi… kire muda la tu kan blom 40 thn…

9. Handphone saya adalah sebuah?
mainan buat adam… keh3… mmg adam suke main pon… pas tu baling2… (nak tukar henfon baru… abah, boleh ke?… boleh ke?)

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
1 kali je… cinta sejati tu... keh3... dgn hubby aku tu le… lama woo kitaorg berkawan b4 kawen… start dari thn 1998… kawen thn 2006… skrg dh thn 2009… cuba test matematik korang dh bape lama kitaorg kenal each other?… ngeh3

11. Saya suka pada....
keindahan, kedamaian, kecantikan, kebersihan.. pendek kata semua yang ke.. ke.. ke la..

12. Kawan-kawan saya?
ramai..tak terkira dibuatnye.. bak kata pepatah.. berkawan biar beribu.. berkasih 1 je.. hihi..

13. Pernah dikhianati?
rasenye tak pernah kot… kalau kita tak dengki2 dgn org.. org pon takde le kacau kite jgk kan..

14. Senaraikan 8 orang yg nak di TAG.
amboi ramainye sampai 8 orang.. yang first2 cam biasa ar kan... dimple, 2nd maza, 3rd kak KV (hr tu akak tag aku kan.. hihi..) tu je.. taknak tag sampai 8 orang..

Monday, June 8, 2009

> cantik

tadaaaa… ni aku beli last week… cantik tak?… dah lama aku dok perati gelang tangan ni… last2 beli jgk… hihihi… at least aku ade la jgk gelang tangan kristal swarovski ni kan… boelh le melaram masa raye nanti… huhuhu…

IMG_3101 (Large) gelang tangan

IMG_3108kerongsang

> boringnye

weekend hari tu balik rumah MIL kat pahang.. balik shah alam balik hari ahad. bertolak dari rmh MIl lebih kurang kol 4.00 ptg.. jln memula semuanya ok.. walaupon keta byk tp still lagi lancar.. tp jammed mule start kat genting sempah kat terowong tu sampai le tol gombak.. boringnye dok dlm keta lelama.. sib baik boleh jln lagi cuma slow ajela.. kalau yg jammed berhenti terus tu lagi la boring kan.. mule aku dok merapu dgn si adam tu.. nyanyi2, lawan2, mkn2.. hihi.. sampai tak boleh tido la si adam tu sepanjang perjalanan.. kol 8.30 malam baru kitaorg sampai rmh..

IMG_3094 (Large)

IMG_3099 (Large)

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Tuesday, June 2, 2009

> tenggiri masak sweet sour

kalau korang perasan dh hampir 1 minggu aku takde en3 masakan sendiri kan... tu maknenyer dapur aku tak berasap la tu.. asyik mkn luar / tapau jer... dah naik jemu pon ade... tu yg mlm ni aku gagahkan jgk utk masak... msk yg simple pon takpe... janji boleh mkn masakan sendiri. memula aku cdg nak masak ni guna ikan bawal. tp bile pi kedai takde la plak ikan tu... so aku rembat jer ikan tenggiri... tak sure sedap ke tenggiri masak sweet sour ni... ahhhh... hentam ajelakan... dah mkn... sedap pe ikan ni... tp kalau korang tgk gmbr bawah ni tak nmpk ikannye pon kan... ade la sipi2 jer... dah tertutup dgn yg lain tu.... hihi...



YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

Iklan LR