Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Wednesday, May 20, 2009

> kadang-kadang boleh la



masak megi pon nk taruk kt dlm blog ke?.. ntah hape2 kan aku ni... tp aku punye suka la .. ni kan blog aku... ngeh3x...
dah lama jgk rasenyer tak pekena megi... kalau dulu time belajar ni la makanan asas bile hujung2 bulan... aku mmg dari dulu suke brand 'maggi' ni jer... jenama lain mcm takleh terima plak.... huhuhu... kalau bab perencah aku suka yg kat atas ni asam laksa dgn tomyam... kdg2 cuba perencah kari... perencah lain tak minat... ade setengah oarang suke megi yg direbus... ade jgk yg suke direndam... mcm2 stail kn mkn megi ni....
aku ingat lagi time aku study kat IKM dulu... ade kawan aku ni suka sgt makan nasi lemak berlaukkan megi... aku pon dh terikut cara dia... sorang kwn aku ni plak suke cuba sume perencah megi... ade 1 kali tu dia makan perencah itik... skrg dh xde lg kot... mcm xleh terima je kan...
masa study kat GMI dh jarang sikit mkn megi sbbnyer elaun time tu byk sikit dr kat IKM tu.... kalau dh terdesak sgt br cari megi... hihi...
masa aku naik gunung pon ni la makanan yg senang dibawa dn senang dimasak... kadang2 tak masak pon... mkn mcm tu jer... taruk perencah dlm plastik bungkusan tu... goncang2 sikit... mknnnnnn......

p/s: nasib korang le kan bc en3 yg ntah hape2 ni..... ahakssss....


YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

16 comments:

kirana said...

AKU DAH LAMA TAK PEKENA ASAM LAKSA
MASA STUDY DULU SUKA TOMYAM

SKRG NI ASBEN PREFER KARI JER...TP KENA MASAK TUMIS2 BAGAI HAHAHA

:: HUSNA :: said...

> kirana
taste hg mcm same ngan aku plak..
sib baik laki aku jenis sempin.. rendam dlm air pns pon dh ok... :)

:: HUSNA :: said...

> kirana
sempoi sbnrnya... typing error..
:p

Dimple said...

aku suke perisa ayam..hihi perisa ala manja2 skit ek.. adus teliur plak dah.. lagi best makan ngan nasi..

kucingorengemok said...

saya pernah baca kat paper, ada org masak maggie kari suka tambah cheese slice... boleh percaya?

:: HUSNA :: said...

> dimple
ko pon suke mkn dgn nasi.. hehe... sama la..

> kucingorengemok
mcm2 gaya org mkn kn...

Tukang cerita said...

akak suka gak layan maggi ni...
peh tu, kena 'ceramah' lah ngan hubby akak..
:)

:: HUSNA :: said...

> tukang cerita
ye la kak... mee segera ni bkn elok sgt pon... x berkhasiat...

Monkey D Luffy said...

kadang2 gian gak nak makan :P

:: HUSNA :: said...

> Monkey D Luffy
kapten.. sekali sekala boleh ler...jgn amal selalu nnt xde rambut... hahaha

Mr PenyuBiru said...

hahaha...

tau naper aku gelak? pasai skang aku pun tgh makan maggi gak ni. tapi bukan sebab hujung bulan ke ape ke, tapi sebab aku tak tau nak bekfest ape dan mulut rasa nak makan maggi tom yam lak. so bedal je la..


ps : tang soklan ko tu, aku dah buat dah tutorial tu dulu, tapi masa tu ko tak masuk koleh aku lagi kut.hehe
check kat sini
http://carca-marba.blogspot.com/2008/09/cara-memasang-install-yahoo-emoticons.html

masa dulu aku buat tutorial kat blog carca marba tu, kalu nak lihat semuanya, klik menu "tutorial blogspot" kat header blog carca marba tu.

k. selamat mencuba & berjaya. :D

Ima said...

adesss..husna ne yg wat terluir..mlm kang masak megi je la..hahahaha

:: HUSNA :: said...

> ima
hehe... tgk megi pon blh wat terliur kn...

:: HUSNA :: said...

> penyu
megi tomyam.. boleh berapi telinga dibuatnyer...
tq tutorial tu... nnt aku cuba..

Ima said...

ye la husna...mmg terliur..tu baru megi rebus kosong..ima dh beli megi kari nakletak telur letak bwg..wahhh sedapppp..hahaha

:: HUSNA :: said...

> ima
wah kalau letak bwg dgn telur lagi la buat terliur...
:)

Iklan LR