Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, June 25, 2009

> 30 questions

Mak aiii byknyer soklan… Sampai 30… jenuh aku nak menjwb ni… Ini tag dapat dari iesma Dh lama gak dok teperam dlm draft… Akhirnya siap jgk.. Hihi…

1. Bekas kekasih saya adalah..
tuuutttt….. hihi.. aku takde bekas2 kekasih ok.. aku bercinta dgn hubby aku tu sampai ke jinjang pelamin… ahaks

2. Saya sedang mendengar...

takde dgr ape2… concentrate nak jwb tag ni… hihi

3. Mungkin saya patut..

Melangsaikan hutang puasa pada tahun lepas dengan cepat…. Sbbnye tinggal 1 bulan jer lagi ni…

4. Saya suka

kalau ade org hadiahkan aku sesuatu… sbb aku ni jarang dpt hadiah.. hadiah befday ke, hadiah no periksa ke, hadiah contest ke… semua non ado…. Hukhukhuk…

5. Sahabat-sahabat saya...

adalah kawan2 saya.. boleh jawap mcm tu tak? Ngeh3x

6. Saya tak paham...

bab2 politik ni… mengundi pon tak pernah even umur aku dh 29 tahun…. Daftar pon tak… cmne tu?

7. Saya kehilangan..

abang kandung pada tahun 1998. time tu arwah abang study kat maktab di pulau pinang.. arwah meninggal sebab xcident dgn treler. Masa tu umur arwah 25 tahun… dia la satu2nye abang yang aku ade dlm family… sedih tau… rindu kat arwah abg…

8. Ramai yang berkata..
Aku makin berisi… hehehe… aku pon rase mcm tu… nak kurus tapi malas nak diet…

9. Cinta itu adalah...
Suci… wahh.. jawapan mcm skema no kan…

10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
mana la aku tau seseorang tu sedang buat ape?... ingat aku ahli nujum?.... Lantak la org tu nak buat ape yg dia suka… ade aku kesahhhh…. Huahuahua…

12. Saya akan cuba...
belajar memasak makanan yang sedap2…. Keh3x… kalau korang nak tau aku ni tak pandai masak… cuba korang belek2 balik masakan yg aku prnh masak sebelom ni yg aku tepek kat sini… semuanya yang simple2 kan… yang menggunakan santan mn ade…. Sbbnyer aku tak bape nak reti… kalau buat mesti tak menjadi… Hihihi… pecah rahsia aku…. Shhhhhh….. jgn bagitau sesiapa erk….

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
forever

14. Telefon bimbit saya..
Nokia 5200 jer… rase mcm nak tukar tepon baru… itupon kalau big boss luluskan budget… hihihi…. Harap2 la kan…

15. Bile saya terjaga...
Maknenya hari dah pagi… dulu ms blom ade anak jarang sgt la aku terjaga time tido… kire tido mati la… sejak de anak ni jer… telinga aku ni makin sensitif… pantang adam gerak sikit aku dh boleh terjaga….

16. Saya paling meluat...

pada org yang bermuka2.. depan kita lain.. belakang lain… Lagi 1 tak suke pada org yang perasan mcm diri dia tu bagus sgt…. Tak kuasa nak layan…

17. Pesta/parti adalah
yang ade ramai org… ade makan2

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
byk binatang comel yg ade kat zoo ms aku pegi hari tu…

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
belasan tahun… time ni kat sekolah menengah…. Takde piki masalah2 berat… enjoy jer… peksa pmr dgn spm pon buat tak risau sgt.. tu yg dpt cukup2 mkn tu… ngeh3..

20. Hari ini..
hari khamis…

21. Malam ini saya akan..
Cuba untuk masak.. insyaAllah… hihi.. boleh caye ke ni…

22. Esok pula saya akan..
beli saje makanan… jummat de pasar mlm… so beli jer… balik boleh terus makan

23. Saya betul2 inginkan..
Rumah sendiri… dh dok plan mcm2 dh kalau de rumah sendiri… masih mencari yang sesuai dgn kemampuan dan keinginan…

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
cntiknyer.... hehehe perasan giler...

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
pusat beli belah la… kaum hawa kan sinonim dgn shopping2 ni kan… kalau window shopping je pon dh ok…

26. Makanan barat atau jepun..
Barat.. aku tak suke masakan jepun… act.. tak pernah cuba pon…

27. Bilik yang terang atau gelap..
kalau nak tido aku lebih prefer gelap la kan… tp anak aku lain plak.. dia tak nak tutup lampu.. dia dh lelap br boleh off kan lampu tu…

28. Makanan segera adalah...
MCD, KFC, PIZZA HUT, dan yang seangkatan dgnnya… tak boleh makan selalu… tak elok untuk kesihataan dan harganya pon mahal… ade gov tax lagi… kalau makan pizza tak sah kalau tak cecah RM 50… tu baru kitaorg 3 beranak…

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
Assalamualaikum… bye…

30. Siapa yang anda ingin tag..
Aku stop kat sini je la… tp kalau ko rajin nak buat dipersilakan (ini ditujukan untuk dimple)

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

4 comments:

ikiqzana said...

mak aii husna pjg nyer tag ni.. nasib le tag sape2 hehehe...

Fariena said...

akak ada sekeping gambar arwah .....still simpan.BF abang akak jugak kan...

Tukang cerita said...

Salam husna...

akak dtg ziarah...
sori, lama tak jenguk...bz skit...
emosi juga tak stabil...
:)

aduihlah...panjang nya tag ni....
rajin nya cik adik jawabnya....
:)

:: HUSNA :: said...

> zana <
sib baik tak tag zana plak...

> fariena <
aah bf abg akak. kan 1 sekolah..
gmbr abg akak pon byk kt album dia..
tak sangka dia 'pergi' terlalu awal..
kalau tak mesti dh de keluarga sendiri mcm abg akak jgk kn..
itu ketentuan NYA...

> TC <
salam kak..
mmm mmg lme x dpt akak..

tgh rajin..
tu yg menjwb tu..
hehe

Iklan LR