Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, June 2, 2009

> FATHER'S DAY CONTEST

ok ye kawan2 hari ni aku nak masuk contest ni plak.. yang telah di anjurkan oleh mama tisya. beria benar aku msk contest2 ni kan…. hehehe… (budget boleh menang la tu). ekceli sekadar suke2 dan ingin menambahkan kenalan… kalah menang kan adat pertandingan…
so layanzzzzzz…



contest ni bermula pd 1 June-10 June 2009
contest ni akan di tutup pukul 2pm on 10 June 2009
keputusan akn diumumkn pd 11 June 2009

syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamaTisya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaTisya serta upload FATHER'S DAY CONTEST as a banner di blog anda.

2. Buat entry khas ngan tajuk FATHER'S DAY CONTEST & upload gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2. Sertakn perkara2 berikut:
Nama ayah & anak
Umur anak (tiada had umur )
citer la skit psl gmbr yg dipilih dan dh ada plan ke nk celebrates kt mn?(kalo ada, sila nyatakan)

(P/s: hanya 1 gambar shj tp jika anda mempunyai ank lebih dr seorang so bole ltk lebih means kalo ank 2 org so 2gmbr dan seterus...dan bole juga dlm 1 gmbr ngan 2 ank skaligus..cthnye kalo ada bb kembar ke, ada ank 5 ke...camtu la maksudnya)

3.Dalam entri itu pastikan anda mention dan link ke MamaTisya
(no link back will be disqualified).
Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini, nanti senang MamaTisya nk view entry korang.

4. Pemenang akn dipilih berdasarkn gambar yg menarik & melambangkn kasih syg seorang ayah kepada anak.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 2 pemenang akn dipilih iaitu:-

ayah & anaklelaki
ayah & anakperempuan

5. Hadiah utk pemenang adalah something from PIERRE CARDIN
**jika rmi yg join contest ni...mayb ada adiah saguhati...



****************************************************************


Nama abah = FIRDAUS BIN MUSA
Nama anak = MUHAMMAD ADAM FARIS BIN FIRDAUS
Umur anak = 1 THN 9 BULAN

gambar ni aku pilih sebab terserlah kebapaan hubby aku tu…. ceh..ceh..ceh… kebapaan gitu… tgkler macam mana terlentoknye dan terlenanya adam bile berada dalam dakapan abahnyer… masa ni kitaorg jalan2 ke cameron higlands… dalam tahun ni jgk la… lebih tepat bulan 3 hari tu… lokasi kejadian kat ladang teh bharat…. bestnyer tgk pokok teh yg menghijau tu...

kalau korang nak tau adam perkataan yg memula dia boleh sebut ‘ABAH’ la…. lama jgk baru boleh panggil mama… jeles i tau…. hihihi… muke pon orag kata ade iras2 abahnyer… tp gmbr kt atas tu tak nmpk la plak kn muke hubby aku tu… pemalu orgnya…. keh3….

pasal father’s day celebration pulak aku takde plan ape2 yag muktamad lagi… masa mother’s day hari tu hubby aku belanja makan2… so aku pon nak buat benda yg same jgk la.. adil dan saksama…. nak ajak hubby aku pegi makan kat tempat yg best2 sikit…. tp nak suh dia bayarkan boleh?… huahuahua…. cuma aku plan nak buat kan kad yg simple2 je utk dia kunun2nye dari adam la… keh3… macam ler dia tak tau.. yg anak bujang dia tu mn pandai buat semua2 ni… act.. umur pon blom 2 thn… nak suh adam tulis… ermmm… alamatnyer nnt jd lukisan abstrak ler gamaknyer… mau dia conteng habis2an…. huhuhu…

ape2 pon aku nak ucapkan happy father’s day (in advanced…) buat my hubby.. terima kasih sebab jadi suami dan abah yang bertanggungjawab. we love u so much…

p/s: aku harap sgt hubby aku bc en3 ni... sbb ni publish khas utk dia.... biar dia touching sikit....

4 comments:

Dee said...

good luck!!

:: HUSNA :: said...

> dee
tq k.dee..

Diamilikku said...

mcm nak masuk jugaklah...
hehehehhe

:: HUSNA :: said...

> diamilikku...
jom... tgk sape yg kena (menang).......
hehe

Iklan LR