Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, June 11, 2009

> it’s me


hari ni aku nak jawab tag datangnya dari kak ina lagi... tag tentang diri sendiri.. dah lama dok teperam dlm draft.. layan le korang ye..

1. Apakah perasaan anda sekarang?
takde perasaan kot... huahuahua...

2. Saya nak makan?
huh... jgn ditanya psl bab2 makan ni.... mcm2 dlm kepala ni piki... rasa mcm nk mkn young tau fu la yg kat kg pandan tu... sedap... dulu masa aku study kat IKM mmg selalu beli.... aku rase kat situ la yong tau fu paling sedap aku prnh mkn.. teringin nak mkn nasi bukhara pon ade jgk... yg jual kat syed tu... 1 kotak tu mmg byk giler... kalau mkn sampai mlm pon boleh kenyang lagi... nk
mkn ape lagi ye... ermmm.... ha ni lg 1... soto ayam mak aku buat.... mkn plak dgn begedil.. sedapnyer.......

3. Saya tak suka?
ape ye aku tak suke.. semua aku suke kot.. hidup kan kena happy2 selalu.. kita enjoyyyyyyy bak kata amy mastura.. tetiba plak kan..

4. Impian saya?
nak kaya raya... boleh shopping tiap2 hari menghabiskan duit... hahaha..
ok.. ni betul2 ye.. impian dalam hidup of course la nk berjaya kan.. samada dunia mahupon akhirat..

5. Haiwan yg saya tak suka?
lipas kot.. kt memana pon ade lipas kan.. kat rumah.. kat opis pon ade jgk.. kalau mlm mule le lipas merayau.. bile kite bukak lampu, haa.. lari lintang pukang.. pas tu lari nak menghala ke kita plak tu.. terlompat aku nak elak.. geramnyer..

6. Saya harapkan?
dimurahkan rezeki dan kesihatan yg baik untuk seluruh ahli keluarga.. amin aku pon harap aku akan jadi lebih baik dari hari ke hari dalam semua segi..

7. Jika boleh putarkan masa?
aku nak balik ke zaman aku study.. nak belajar rajin2.. sbbnye aku mmg teringin sgt nk study kat oversea.. tak kire le negara mn.. janji oversea.. dulu kalau time bln puasa kat paper kan ade ucapan selamat hari raya dari student yg belajar kat luar kan.. aku pon dh berangan nnt muke aku kuar kt paper ucapkan slmt hari raya pada mak & abah aku kat kampung.. angan2 tinggal angan je la.. huhu

8. Saya pada 10 tahun akan datang?
39 tahun… muda lagi… hihi… kire muda la tu kan blom 40 thn…

9. Handphone saya adalah sebuah?
mainan buat adam… keh3… mmg adam suke main pon… pas tu baling2… (nak tukar henfon baru… abah, boleh ke?… boleh ke?)

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
1 kali je… cinta sejati tu... keh3... dgn hubby aku tu le… lama woo kitaorg berkawan b4 kawen… start dari thn 1998… kawen thn 2006… skrg dh thn 2009… cuba test matematik korang dh bape lama kitaorg kenal each other?… ngeh3

11. Saya suka pada....
keindahan, kedamaian, kecantikan, kebersihan.. pendek kata semua yang ke.. ke.. ke la..

12. Kawan-kawan saya?
ramai..tak terkira dibuatnye.. bak kata pepatah.. berkawan biar beribu.. berkasih 1 je.. hihi..

13. Pernah dikhianati?
rasenye tak pernah kot… kalau kita tak dengki2 dgn org.. org pon takde le kacau kite jgk kan..

14. Senaraikan 8 orang yg nak di TAG.
amboi ramainye sampai 8 orang.. yang first2 cam biasa ar kan... dimple, 2nd maza, 3rd kak KV (hr tu akak tag aku kan.. hihi..) tu je.. taknak tag sampai 8 orang..

3 comments:

Diamilikku said...

bila takde idea nak memblog..suka layan tag2..heheheheh...

Dee said...

yg ytf kt kg pandan tu mmg sedap husna..cuba plak kt flat sri sabah, jln ikan ayu..yg tu jenis sup...pun sedap..lg sedap sebenarnya..

Dimple said...

kg pandan.. nasi goreng hangus pon payah nak lupe.. sedap dan banyak.. hihi

Iklan LR