Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, June 16, 2009

> thermometer



kalau adam demam aku check suhu guna thermometer ni.. mmg payah la nak letak kat bawak ketiak dia tu... nak tunggu bacaan tu naik lagi... ambik masa sikit... kadang2 tak sempat bacaan tu stop, adam dah tarik kuar.. macam mana la aku nak tau suhu badan dia tu betol2...



aku dah beli thermometer baru... ni jenis yang check kat telinga cam kat klinik2 tu... dlm masa 1 sec jer dah dapat bacaan... senang sikit... tp thermometer jenis ni mahal sikit... bukan2.... mahal banyak... tp takpe la kan... untuk anak.. sanggup buat ape saje... masa adam demam hari tu setiap 4 jam aku check suhu badan dia...

7 comments:

Dee said...

owh..dee beli jenis yg tempek kt dahi tu..murah je..

pB said...

Salam


berapa lemon tu ???

fiezabaiduri said...

kakak bai ada yg jenis lekat kat dahi.
tp kalau tak salah tak de number..
cuma tunjuk paras je.

Diamilikku said...

tak rugi invest untuk benda yang memberi manfaat...saya pun ada satu...

Mr PenyuBiru said...

a'aa termometer yg 1st tu tak praktikal langsung.lambat.padan lah murah.aku pun ade satu. tapi kan yg bestnye, baru² ni pi Trg Specialist Centre kat KT aa, dok tu pakai termometer yg 1st tu aa. adeh! kataku dlm hati. tapi skang ku dah tak pakai apa² termometer. rasa ngan blakang tangan jer.ubat demam selalu buat stok kat umah.

Dimple said...

aku punye pon mcm ko pye yang 1st tu.. tu pon hadiah dari sogo kat aku.. kerana sangat gemar menabung di kedai mereka..

aku ala-ala komander.. kalau aku nak cek..akid tak berani gerak skit pon.. ahahaha

:: HUSNA :: said...

> dee
x jupe yg letak kt dahi tu..
farmasi de erk...

> pb
xde le lemon2 sgt pon...
rm 150... pon dikire mahal kn..

> bai
prnh jgk guna lekat kt dahi kat klinik..
cpt gak tau bacaan

> diamilikku
betol kak..

> penyu
aku x pndai nk agak kalau rse dgn tgn jer..
kdg2 aku rse mcm pns.. tp bile laki aku chck dia kata biasa jer... cmne tu?

> dimple
kalo akid jenis dok diam xpe ar..
adam x mkn saman ar

Iklan LR