Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Monday, June 15, 2009

> demam

bangun pagi semalam badan adam mula rasa panas.. cepat2 kasi ubat.. alhamdulillah pas makan ubat tu suhu turun... tp bile mlm badan panas balik... kasi ubat kol 7 ptg... tp panas jgk... tak turun2 suhu tu... kol 10 lebih bawak adam gi klinik... dh mintak doktor masukkan ubat bontot.. panas dh cecah 39... doktor yg kat klinik tu suggest suh pegi hospital check darah sbb badan adam ade block2 merah... tp mmg aku perasan sebelom ni pon kalau adam dmm terlalu panas mmg badan dia jadi merah2... tp doktor tak nk terima... dia takut kes denggi... before nak pegi hospital tu aku mntk dia masukkan ubat bontot.. tapi dia tak kasi... tak tau sbb ape... malas aku nk cite panjang... aku bkn ape... suhu adam ms tu mmg panas sgt... risau tol... kuar dari klinik terus pegi hospital putrajaya... nasib baik cepat jgk boleh jumpe doktor sbb kat klinik tadi doktor tu dh kasi surat urgent.. kat hospital adam disuruh mandi... bukan mandi betul2... cuma lap2 kan seluruh badan dengan kain basah untuk turunkan suhu panas tu... menangis2 adam dibuatnyer... tak nak... taknak... itu jer yg dia ckp... berjam2 jgk aku lapkan bdn adam... suhu panas turun sikit jer... last2 doktor kasi ubat bontot... baru suhu panas tu turun.. darah tak ambik pon.. sbb doktor kat hospital tu ckp bukan tanda2 denggi... block2 merah tu sbb badan adam panas sgt... kol 2.30 pagi doktor benarkan adam balik... sampai rumah kol 3.30 pagi... mengantuk sgt... adam pon same... dari dlm keta lagi adam dh tido... bila angkat masuk rmh pon tak sedar... pagi tadi bwk sekali lagi adam pegi klinik... ni pegi klinik yg selalu adam pegi... klinik pakar kanak2... doktor cuma suruh kasi makan ubat demam... suhu badan pon tak tinggi sgt dari semalam.... balik rumah bile aku chck suhu badan adam dh tak demam... alhamdulillah... tp ubat still lagi mkn... tgh aku taip entri ni si adam tu sibuk main... dh aktif balik dh.... syukur sangat2...
alhamdulillah....

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

4 comments:

Diamilikku said...

risau kan kalau anak demam...
kita plak yang gelabah lain macam..
harap2 adam akan cepat sembuh macam biasa...
take care yaaa

fiezabaiduri said...

seriau bila dengar budak kecik demam panas.
bahaya.
harap2 adam dah tak demam lagi.

iesma said...

alalala..
kesiannye adam..
allhamdulullah dh x demam kn??
iesma pun kalo zafran demam risau sesgt2,
tgk zafran nagis,ngan ibu2 zafran sekali nangis..
semoga adam semakin sihat dan ceria selalu..
aminnn!!

:: HUSNA :: said...

> diamilikku
mamanye yg risau lebih..
abah ttp cool...
thanks kak..

> bai
tq bai doa2kan adam

> iesma
alhamdulillah dh x dmm..
tq iesma doakan adam jgk..

Iklan LR