Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Monday, July 20, 2009

> puding roti



ni buat weekend lepas kat kg aku..
1st time cuba buat puding roti...
sedappp.... & very the simple....
siap buat yg 2nd time lg pada hari yg sama...
5 bintang dari 5 bintang...
hihi...



sape2 nak try jom tgk resepi...

Bahan-bahan

6 keping roti
2 cawan susu segar (yang macam HL tu)
1/2 cawan gula (kalau nak manis boleh lebihkan sikit)
2 biji telur ayam
4 sudu besar mentega
1 sudu kecil esen vanila (optional)
kismis or prune secukupnya (optional)

Cara-cara
  1. carik-carikkan 6 keping roti ke dlm bekas
  2. cairkan mentega dan tuang mentega itu ke atas roti yang telah dicarikkan
  3. Pecahkan telur bersama-sama susu dan gula ke dalam bekas yang lain.
  4. Pukul sehingga gula hancur. Boleh masukkan esen vanilla jika ada
  5. Tabur kismis jika ada ke dlm pyrex dan seterusnya tuang bahan2 yang dipukul ke dlm pyrex
  6. Bakar pada suhu 175 celsius sehingga emas kekuningan (lebih kurang 35 minit)

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

6 comments:

mummysya said...

sedapnya....

nak buatlah. Kin curik resepi ya dear....

miss izan said...

aiyooooooooo
sedapnye ;)
anta la kat izan sikit kak husna ;P

fiezabaiduri said...

macam sedap dan macam senang nak buat.

bai try nanti.
kalau jadi, bai post kat blog.hehe..

tocey resepi ;)

:: HUSNA :: said...

> mummysya <
------------
cuba la kin..
sedap.. mmg kena dgn selera

:: HUSNA :: said...

> miss izan <
-------------
dh habis la izan.. hihi
ala izan pon boleh buat sendiri..
kacang jer..

:: HUSNA :: said...

> fiezabaiduri <
----------------
cuba jgn tak cuba..
mesti jadi punya la...

Iklan LR