Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, April 9, 2013

> Cherating pahang

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

DSC01367

DSC01368

DSC01365

DSC01398

sabtu dan ahad lepas kami pergi holiday di cherating. kami pergi ramai-ramai dengan kawan satu department tempat kerja hubby. ex-department sebenarnya. sekarang hubby dah tukar department lain. tapi persahabatan tu still on.

kami pergi dalam 9-10 biji kereta. ada 4 family termasuk family aku. yang lain masih bujang. ada dalam 18 dewasa dan 6 kanak-kanak. perjalanan dari pekan ke cherating cuma mengambil masa lebih kurang 1 jam.

kalau ikutkan ini kali ke dua aku ke cherating. pertama kali pergi pada hujung 2007. elok-elok aku naik kerja lepas bersalinkan adam, company lama buat family day di cherating. time tu adam kena tinggal dengan nenek di kampung. lagipun kan kecik sangat lagi, takkan nak bawa pergi jalan jauh-jauh. kesian adam.

okay. berbalik pada cerita asal. di cherating kami semua bermalam di Lis Na Ree Resort. okayla resort ni walaupun keadaan resort hampir uzur. maybe dah lama beroperasi. tapi setakat nak tumpang tido untuk 1 malam boleh diterima. tapi yang bestnya resort ni betul-betul tepi pantai dan mempunyai pool kanak-kanak dan dewasa.

okay. nanti kita sambung cerita aktiviti-aktiviti family day kitaorang ni di lain entri. bye.

DSC01431

DSC01432

No comments:

Iklan LR