Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Monday, April 15, 2013

> holiday di cherating – part 3

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

sambungan dari sini.

sabtu – 6/4/2013.

DSC01425 

malam tu kami adakan dinner bbq. semua bahan, peralatan bawak dari rumah. cuma tempat nak bakar tu je pinjam dari pihak resort. ayam pun dah siap perap dari rumah jugak. kami bbq kan ayam, udang galah, sotong, kerang dan sosej. ada lagi makanan tambahan seperti coselow, puding, buah-buahan dan minuman.

sedap betul makan bbq ni. tambah pulak makan dengan coselow dan black pepper sauce. hingga menjilat jari you. hehe. pandai dorang perap ayam. nanti boleh mintak resepi. tapi berjam jugak la baru boleh makan. ye la kan, nak bbq ni ambil masa jugak. mana nak hidupkan api lagi, nak biar arang tu jadi bara lagi. lastly baru boleh bakar. adam dan alif dah mula bising-bising. dorang sebenarnya dah penat dan mengantuk.

DSC01424

aku tak sedar dorang semua selesai bbq ni pukul berapa. lepas je selesai aku makan, terus masuk bilik nak tidurkan adam dan alif. last-last aku pun tidur jugak. tapi tidur-tidur ayam sebenarnya. sebabnya aku ni, kalau berubah tempat tidur, first night tu mesti tidur tak berapa nak lena. 

okay. kita sambung lagi untuk aktiviti keesokkannya.

No comments:

Iklan LR