Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Monday, April 22, 2013

> wifi kampung tanpa wayar (KTW)

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

jangan tak tahu, aku pakai internet free. saja nak bagi korang jeles. hehe. rasanya dah banyak wifi KTW ni seluruh malaysia terutama sekali kat kawasan kampung la. dah namanya pun kampung tanpa wayar kan. harus la berada di kampung. hehe. tapi nak guna wifi kampung tanpa wayar ni kena register dekat Pusat jalur lebar komuniti berhampiran. lepas register nanti dorang kasi user name dengan password.

Untitled

okayla coverage dia. lagipun dia pacak tiang wifi ni dekat-dekat jugak dengan rumah aku. setakat nak berfacebook, berblogging, nak ber-emel memang lepas. tapi nak download games dari play store ke tab je tak lepas. huhu.

setiap kali kita nak guna internet melalui wifi ktw ni, mesti page macam kat atas tu keluar dan kena log-in user name dengan password. tak kira la korang nak guna wifi ni via desktop ke, laptop ke, tab ke, malah telefon bimbit sekalipun. so far, wifi ni jarang bermasalah. untung kan. hehe.

No comments:

Iklan LR