Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Friday, April 12, 2013

> holiday di cherating – part 1

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

sabtu. 6/4/2013.

alhamdulillah perjalanan ke cherating berjalan lancar. kami sampai dalam pukul 2 petang. sampai-sampai terus check-in dan solat zuhur. lepas selesai solat kami makan tengahari ramai-ramai kat tepi pantai. dengan angin yang kencang memang membuatkan aktiviti makan begitu menyelerakan. tambah pulak perut dah sememangnya lapar giler. al maklumlah, makan lunch pukul 2 okay.

sebenarnya semua yang yang join gathering ni diagihkan-agihkan tugas untuk membawa barang-barang yang diperlukan untuk holiday ni. tapi memandangkan hubby dah lain department, nak sampaikan maklumat dan berbincang tu payah sikit. so, kami takde bawa apa-apa pun. just bawa keperluan kami sahaja.

macam makan lunch ni pun dorang bawak. tempah nasi beriani, ayam goreng, acar, papadom dan kuah dalca kat pakcik salah sorang kawan kami ni. siap angkut periuk nasi yang besar tu sekali. senang kerja kan. hehehe.

DSC01357

DSC01361

lepas makan kami semua tukar baju untuk acara sukaneka. perut kenyang main sukaneka?. kau mampu? hehe. sukaneka yang santai saja. tapi seronok jugak. macam-macam gelagat untuk pastikan kemenangan. kami adakan acara baling belon berisi air, bola beracun, lari ikat kaki dan tiup belon sampai pecah.

untuk kanak-kanak kami adakan acara rebut gula-gula. tapi yang excited nak rebut bukan budak-budak tapi mak dan bapak budak. hehe. kelakar betul. gula-gula terlampau banyak sampai tak terebut dibuatnya.

DSC01380

DSC01382

sambung next entri ye..

No comments:

Iklan LR