Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Sunday, April 21, 2013

> nasi dagang ubai pekan pahang

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

selamat berhujung minggu semua. hari ni kami breakfast di luar. hubby ajak makan nasi dagang. nasi dagang memang peberet dia. aku nak kena belajar jugak masak nasi dagang ni. hehehe.

kat pekan ni, nasi dagang yang popular dah tentu nasi dagang ubai. gerai ni betul-betul kat simpang nak masuk ke kampung ubai. tepi jalan besar kuantan-pekan. gerai ni memang sentiasa ramai pelanggan.

nasi dagang kat sini memang sedap. boleh makan dengan ayam atau ikan. ikut citarasa masing-masing. tapi makanan kat sini bukan setakat nasi dagang je. ada macam-macam lagi. nasi lemak ada, nasi minyak, mee goreng, bihun goreng, kue teow goreng dan bermacam jenis kuih yang terdapat di sini.

Photo0478

ni nasi dagang hubby punya. sedap. habis licin lah hubby makan. sikit pun tak tinggal. hehe. aku kurang gemar nasi dagang. aku order nasi minyak macam kat bawah ni. adam dan alif pulak makan mee goreng. tapi maaf ye, gambar kurang sharp sikit. guna kamera telefon cap ayam saja. hehe.

Photo0477 

selamat menjamu selera.

No comments:

Iklan LR