Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, April 23, 2013

> friendster, facebook, twitter, instagram, keek

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

dulu-dulu orang sibuk dengan Friendster dan myspace. pastu keluar pulak facebook. disusuli dengan blog. lepas tu twitter. tak lama kemudian instagram. dan yang terbaru keek.

mula-mula sebelum facebook keluar aku ada akaun Friendster. dekat Friendster la aku jumpa balik kawan-kawan lama.

bila facebook mula popular, semua kawan-kawan aku kat Friendster pindah ke facebook. Friendster jadi sunyi sepi. berkubur tanpa nissan. hehe. dekat facebook lagi la aku jumpa ramai kawan. kawan sekolah tadika pun boleh terjumpa. ada setengah orang boleh jumpa kekasih lama tau. opppss. tapi aku jarang-jarang update status. log-in hari-hari. hehe.

lepas tu sibuk pulak orang buka akaun twitter. aku pun ada register jugak. tapi tak berapa pandai nak guna. malas sebenarnya nak belek-belek. jadinya takde sorang pun follow aku, aku pun takde follow orang. kesian tak? kesian kan. hehe.

instagram pun sama. hari tu macam nak try register. tapi bile line internet lembab macam siput terus tak jadi. so, sampai sekarang aku takde akaun instagram dan tak tahu apa yang happening kat instagram tu. sebabnya ramai jugak kawan facebook aku dah senyap. aku syak mesti dorang berada di twitter mahupun instagram. kesian tak aku? kesian kan. hehe.

dan yang terbaru keek pulak. yang aku tau, keek ni untuk kita share kan video. tapi video yang pendek-pendek saja la. kalau nak panjang baik kau buat drama atau filem. hehe. aku pernah tengok video tomok sakat anak dia yang diuploadkan di keek. comel giler anak dia. tapi aku takde akaun keek pun. kesian kan. hehe.

korang mesti ada semua yang aku sebut diatas tu kan. aku tetap pengguna tegar facebook dan blogger, walau apa pun rintangan yang datang. hehe.

No comments:

Iklan LR