Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Monday, August 10, 2009

> fever

assalamualaikum...
baru ni nak tunjuk muka kan...
last wk 1 minggu menghilang...
hihi..
bukan ape... emosi tak stabil....
bukan tak stabil ape....
risau yang amat sgt sebenarnye...
last wk adam demam...
start pagi isnin sampai jumaat...
lama kan...
mau tak risau....

ptg isnin bwk pegi klinik...
doktor ckp adam demam biasa jer...
lagipon dia takde batuk, selsema mahupon muntah2...
doktor cuma bg ubat demam je la kan...

hari selasa, rabu, khamis adam still lagi demam..
ubat demam pon dh makin sikit...
setiap 4 jam aku bagi ubat...
sampai dh mengamuk2 adam dibuatnye...
agaknye dh jemu sgt kot asyik mkn ubat je...

khamis pagi pegi klinik lagi...
doktor ckp jgn terlalu risau sgt...
sbb suhu badan adam makin menurun berbanding hari first dia demam tu...
sbb aku risau sgt...
so doktor nak buat blood test...
takot demam denggi..
time nak amik darah tu...
alahai....
menangis la pulak si adam tu...
sayu dan kesian betul aku tgk dia....
tak sanggp rasenye...
ptg tu doktor kol bagitau result...
darah adam ok...
alhamdulillah

ptg tu pon adam dah ok sikit...
dh tak panas sgt...
jumaat hantar adam mcm biasa kt rmh pengasuh..
dia pon dh ok...
tp blk dari keje...
pengasuh ckp bdn adam panas lagi...
dugaan sungguh kan...
blk rmh sebelom tdo bagi lg ubat demam...
bagi pakai baju yg tebal sikit...
act boleh kuar peluhkan...

alhamdulillah... bgn pagi hari sabtu
adam dh sihat...
semoga adam sentiasa diberi kesihataan yang baik...

now kat mana2 byk dgr org demam..
musim kot...
dgn wabak h1n1 lagi...
aduhhhh..... takot rasenye...
mintak2 kita semua dijauhkan dan dilindungi Allah dari wabak h1n1 ni....
same2 la kita semua byk2 berdoa, baca yassin dan solat hajat...

dan kalau boleh kurangkan keluar ditempat2 awam...
kalau takde urusan penting better duduk rumah je...
kalau terpaksa keluar jgk... jgn lupa pakai mask....

YANG BAIK JADIKAN TELADAN
YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN

1 comment:

Fariena said...

mmg musim demam la nie..semua klinik n spital penuh ngan org sakit jer..anak2 akak pun semua demam...lepas sorang sorang demam...

Iklan LR