Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, November 4, 2010

> downgrade

aku kan pakai maxis broadband. last week dah pergi maxis centre kat sunway pyramid untuk downgrade kan package yang aku ambik. before this, monthly aku bayar RM 118. now aku downgrade kan kepada yang paling murah, RM 48 per month. kata nak jimat cermat kan. lagipun bukan aku pakai sangat. setakat berfacebook, email dan blog saja. kat rumah pun jarang2 sangat nak guna. so, mana yang rasa perlu di downgrade, better buat demikian kan.

 

astro pun aku rasa macam nak downgrade kan jugak. sekarang pakai pakej yang bayar RM 70 lebih per month tu. nak je aku tukar pakej yang paling basic tu. tapi hubby aku tak nak ler pulak sbb dia nak tengok sport, discovery dengan national geographic. kalau pakej basic, semua tu takde. kalau setakat aku, balik-balik aku tengok tv1, tv2, tv3, ria, prima, tv9. best sikit pun aku tengok axn sebab CSI dengan amazing race. adam pun layan ceria je.

5 comments:

Yan said...

maxis broadband tu klu kami dulu asben guna tuk men gem online tp pakej yg RM98 kot.. tp skang trus tutup jek..

astro mujurla asben bukan peminat sport.. kami punye pakej Rm60++ tupun dah rase mahal heheh

Puteri Satu said...

tuhla.. akak pun rasa nak downgred je astro tapi papa aqilah tak kasi lak..hish..

Mr PenyuBiru said...

aku pakai maxis yg rm48. astro pula pakai yg 49.90 jer sebab anak aku jer yg layan kartun.

Aishah said...

husna, camne ko downgradekan maxis broadband tuh? aku pun guna yg 118.. hmmm???!@#$%^&*

:: HUSNA :: said...

aishah: try kol maxis broadband hotline. tny blh downgrade through phone je ke tak. kalau tak boleh baru kena pergi maxis centre.

Iklan LR