Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Friday, January 22, 2010

> my hubby

Aku jarang sungguh cite pasal hubby aku kan..
Balik2 cite adam, pastu cite mama adam… hihi
Apakata aku cite pasal abah adam pulak…

nama hubby aku, Firdaus bin Musa..
Orang pahang…
Abah dia orang padang tengku,
mak dia org benta..
Kitaorg sebaya…
lahir tahun 1980…
Cuma aku tua bulan dari dia…
Aku bulan 8, dia bulan 10…

Hubby aku ni dulu time kecik2 pindah randah…
Maklum la abah dia cikgu…
Pernah dok kat pekan, kuala tembeling, jerantut..
Dia anak ke empat dari 6 orang adik-beradik…
Sama dgn aku...
aku anak ke-4 jgk dari 8 org adik beradik...
Stop2... ni pesal cite aku terselit jgk ni...
Kata nak cite pasal laki aku je kan…. Hehehe…

Ok2… berbalik pasl topic utama,

Sek rendah di jerantut,
Pas tu sambung sek men kat pekan..
Hbs pmr dapat sek men teknik kat rompin…
Sbb result spm biasa2 saje…
smbg la study kat ikm kuala Lumpur…
Kat ikm ni la aku jupe dia… hihi…
Pas tu smbg diploma kat GMI (german malaysian institute)

Hubby aku ni pendiam orgnya…
Mmg x byk cakap…
Klu tny sepatah dia jwb sepatah…
Kdg2 ½ patah jer….

Tapi dia rajin…
Boleh la tolong2 aku basuh pinggan, basuh kain, sidai kain, vakum sampah, cuci toilet, basuh botol susu adam, buat susu adam…
Uihh byknye keje dia buat…
Aku buat ape?.... muahahahaha…

Hubby aku ni tak jenis yg cerewet…
Senang jaga… hehe
Masak le ape pon..
Dia makan tanpa byk soal…
Cam tu jgk pasal pakaian..

Tu je la kot pasal hubby aku..
Takkan nak cite semua kan…



ni masa majlis kawen kitaorg...
masa ni kurus kering...


ni gmbr latest... bezakan dgn yg atas tu...
pandai tak aku jaga... hehehee....


5 comments:

Ju@Lucky^Mummy said...

Isteri saya la yg byk mengubah saya.. dari 50kg ke 80kg.. hehehehe

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

sesekali citer psl hubby cam menarik kan..

nway..smg berbahagia selamanya..AMIN..

Dimple said...

dia memang nampak relax dan cool.
husna..pandai kau jaga dia.dia pun pandai jaga kau.get me.hehe. peace husna.

Diamilikku said...

yaaaaaaaaa...itulah hasil air tangan isteri...
syabbas.....memang mak mentua sayang lah kalau menantu berjaya menghasilkan hubby gitu selepas kawin..hehehehhe

PuteriSatu said...

sama negeri ngan akak ler..pahang.

Iklan LR