Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, January 5, 2010

> prevention

sape punya ubat la byk2 ni...
siap de inhealer lagi...
sape lagi kan... kalau bukan my son tu...







Adam kalau selsema n batuk mudah sgt kena semput (asthma)…
Baru2 ni pon kena lagi…
Hari ni pon tak berapa ok lagi sepenuhnya...
Ubat batuk, selsema, kahak, wheezing still kena mkn...
Alhamdulillah takde demam..

Memandangkan every month doctor ckp adam selalu kena semput,
So, doktor suggest adam pakai inhealer...
Cegah utk semput terjadi..
Act inhealer ni Ade 2 jenis, 1 utk treatment dan 1 lagi utk prevention…
Yg utk treatment adam kena guna 3 kali setiap hari selagi semput tu masih ada…
Yang prevention 3 kali setiap hari selama 3 bulan…

Doktor ckp sesetengah org kena semput masa kecik jer..
Bile besar hilang dgn sendirinya…
Hopefully adam mcm tu…

Ya Allah Ya Tuhanku, Tuhan Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang, aku bermohon agar disembuhkan anakku Muhammad Adam Faris dari selsema, batuk dan asthma, berikanlah kesihataan yang baik untuknya dan lindungilah dari perkara-perkara yang buruk.

4 comments:

Diamilikku said...

get well soon adam...
rajin makan ubat ye sayang

Ju@Lucky^Mummy said...

mungkin betol jugak kot.. kecik2 je semput. dah besar ok lah .. mcm adik ai la..

:: HUSNA :: said...

tq kak su..

ju = hopefully mcm tu la... amin

Mr PenyuBiru said...

a'aa pernah dengar gak.berbudak masa kecik je camtu,dah besar nnt kuat aa dia. moga adam cepat sembuh!

Iklan LR