Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, February 11, 2010

> Tiara Beach Resort Port Dickson

ni aku nak review pasal TIARA BEACH RESORT yang aku pegi hari tu kan..
kot2 ade yg nak pegi lepas ni...
boleh gunakan sebagai panduan..

aku amik room type Family Suite Waterpark View..
dalam ade 2 bilik lagi... 2 single bed and 1 single queen bed..
RM 420 1 unit utk 2D1N..
breakfast tak termasuk...
mahal tak korang rasa?
kalau korang booking melalui online blh dpt lagi murah...
less dari RM20 dari harga atas...
bathroom ade 2 unit...
tak perlu nak berebut ye...
tapi air mcm slow sikit...


living hall


ni room yang 2 single bed tu...
lagi satu bilik lupa nak snap gmbr


tv disediakan.. tp astro xde ye...


ruang makan... Mini refrigerator & kettle turut disediakan..
sila abaikan barang2 yang berselerak tu ye...


ni tempat budak2 mandi...
view ni amik dari dlm bilik kitaorg stay tu...


ni pon pool budak2 jugak..
tp mak2 dan bapak2 budak pon boleh join...
takde org marah... hehe...


slide
rasenye ade 4 slide kesemuanya kat sini


buai pusing


payung.. ye ke nama dia payung...


payung jugak


slide lagi
ni kiranya laut buatan manusia..
dalam jugak utk kanak2...






boleh jugak main bola tampar...
main dlm pool pon boleh jugak..
kat sebelah boleh main bola sepak pantai...


kafe...
abah dan mak aku minum nescafe kat sini, harga satu cawan RM4...
mahal giler...
kitaorg waktu makan, sorang ditugaskan beli kat luar dari resort...
jauh lebih murah...

ok.. itu aje gambar yg sempat diambil...
kesimpulannya bercuti kat sini seronok jugak...
time mandi manda tu mmg best....
tp bab makan yg tak best..
kena cari kat luar...
cafe dlm resort tu ade byk jugak...
semuanya mahal...
kalau pegi sorang dua blh tahan lagi kot...

4 comments:

kirana said...

husna,,nnt nk pegi lagik booking ngn kami yer hehehe..lagi murah :)
kalau awk amik unit persendirian rm250 jer ..kalau peak hour rm300 kot
unit studio rm140 weekday,180 weekend..wah dah mcm promote kat sini pulak..ehhehe

:: HUSNA :: said...

nnt kalau aku atau kwn2 aku nak gi tiara lagi aku mntk quotation kt ko ye...
blh ajer nk promote kt sini.. jgn takut aku x mntk komisen nyer... ;)

Diarihatiku1976 said...

saya suka gi tiara ni.. tapi kalo makan kat sana saya tak suka.. tak best..

:: HUSNA :: said...

kak diari: makan kat sini memang mahal gilos... my parent beli mnum nescafe RM 4.00 secwn...

Iklan LR