Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Thursday, May 9, 2013

> suria cherating beach resort

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

hari tu kan aku ada pergi cherating dan menginap kat hotel suria cherating beach resort kan. so, hari ni nak le sikit-sikit cerita pasal hotel ni.

kalau dari kuantan hotel ni terletak hujung cherating, dah dekat-dekat nak ke kemaman. kalau dari jalan besar tak nampak bangunan hotel ni. tapi jangan risau, signboard hotel  yang besar ada kat simpang jalan menuju ke hotel ni.

hotelnya cantik padan la dengan harga. hari tu aku ambil bilik sea view. satu malam RM 233 untuk hujung minggu. tv dengan selected channel astro disediakan. ada mini fridge jugak.

hotel ni betul-betul menghadap pantai. kawasan sekitar pantai bersih. kalau malas mandi laut boleh berendam saja dalam kolam. ada 2 kolam di sini. kolam kanak-kanak dan dewasa. tapi kalau orang dewasa nak mandi kolam kanak-kanak pun tak jadi hal. takde siapa larang.

bab makan pula, pihak hotel provide breakfast untuk 2 orang dewasa. kanak-kanak yang berumur 6 tahun ke atas di caj RM 13 per person. untuk lunch dan dinner tak pasti cafe kat dalam hotel ni buka ke tak. kalau buka pun mungkin harga mahal sikit. tapi untuk yang ambil package family day rasanya memang dorang sediakan. macam kami, kami cari makanan di luar sahaja. banyak gerai-gerai makan di tepi jalan besar.

okaylah kalau nak tau lebih lanjut boleh ke website INI. jom layan gambar.

 

DSC01655

DSC01654

DSC01661

DSC01656

DSC01657

DSC01658

DSC01662

DSC01667

DSC01676

No comments:

Iklan LR