Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Wednesday, May 8, 2013

> mengundi di PRU13

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

orang lain dah habis cerita pasal mengundi, result pun dah tahu. tapi aku baru nak update hari ni. lambat. hehe. semua orang tahu kan tarikh mengundi pada 5 mei 2013 yang lepas. semua pakat keluar ramai-ramai untuk mengundi. aku pun tak terkecuali.

aku mengundi di kampung iaitu di trolak, perak. aku mengundi untuk DUN slim river dan parlimen tg malim.

aku rasa excited sgt nak mengundi sebabnya ini kali pertama aku mengundi tau. hehe. sebelum ni tak keluar mengundi pun. masa tu takde kesedaran sivik lagi. haha.

dah aku mengundi kat kampung halaman kan, so ramai la kawan-kawan lama yang aku jumpa. lagi seronok dibuatnya. pula tu pusat mengundi kat sekolah lama aku. mengimbau nostalgia betul. sementara tunggu giliran sempat kami berbual bertanya khabar. takde la terasa sangat lamanya beratur.

okay kita tengok gambar yang sempat aku rakamkan di hari kejadian untuk dijadikan kenangan di kemudian hari.

IMG-20130506-WA007

bergambar dengan adik-adik aku sebelum ke pusat mengundi.

 

DSC01743

beratur untuk pendaftaran

 

405796_500339806687001_788692404_n

tengah sibuk beratur terjumpa kawan lama noni dan zaidah. elok pula diorang beratur depan aku je.

 

IMG-20130506-WA004

sesi pendaftaran

 

248195_500340150020300_1721217028_n

menunggu giliran untuk membuang undi. semua ni kawan-kawan sekolah aku.

 

IMG-20130506-WA002

alhamdulillah, bukti kami dah selesai mengundi. cuba teka jari aku yang mana? hehe.

 

IMG-20130506-WA003

bergambar kenangan sebelum pulang. sekolah lama aku.

 

UNDI ADALAH RAHSIA.

No comments:

Iklan LR