Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Wednesday, January 12, 2011

> diapers vs spender

orang lebih suka sebut pampers dari diapers. padahal pampers tu jenama untuk diapers.

 

hari ni dah hari ke-5 adam tak pakai diapers. bermula sabtu lepas. semuanya berjalan  lancar. alhamdulillah takde kes bocor lagi. cuma waktu tidur sahaja saya pakaikan diapers takut terkencing dalam keadaan tidak sedar.

agak lambat sebenarnya adam diajar dari berhenti pakai diapers. sebelum ni ajar jugak. tapi hari cuti sabtu ahad sahaja.

macam-macam cara sebenarnya saya dan hubby lakukan untuk berhentikan adam dari memakai diapers. belikan spender yang ada gambar ultraman (adam fanatik dengan ultraman), sorok diapers, bagitau adam yang dia dah besar dan yang paling berkesan rasanya saya cakap siapa pakai diapers nanti kena sunat. adam memang fobia sangat dengan perkataan sunat. takut betul dia. hehe.

plan saya sebenarnya mahu ajar dia bila saya dalam berpantang nanti. masa tu boleh concentrate betul-betul. tapi bila dia sudah boleh terima pembelajaran ini, hati saya gembira sekali. lepas ini beli diapers untuk adik adam sahaja. save budget bulan-bulan. terima kasih adam.

:)

6 comments:

Diamilikku said...

akak tak sempat ajar lagi alesha..huhuhuhuhu....sedih rasa..ummi dia sibuk sangat

lydzar said...

congrates Adam!! memang boleh save bila salah sorang anak dh free-diaper :)

:: HUSNA :: said...

diamilikku: kak su, husna pun baru2 ni je ada kesempatan. sblm ni dok tangguh2 je

:: HUSNA :: said...

lydzar: boleh save byk kan...

Farra said...

mmg save byk tau..faris da stop diapers b4 adik dia lahir lg..tp mmg kena byk sabar..mlm pun da tak pakai..tp b4 tido,wajib g kencing dulu..pas2 husna ajak dia g kencing tiap 2/3 jam(kalo siang)even dia tak rs pun,buatla bunyi syyy...mesti kencing punya...

mierae shafiq said...

muhammad alif danial..(^_^)..

Iklan LR