Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Tuesday, April 10, 2012

> home made piza

rupa-rupanya buat piza ni senang la jugak. sebelum ni tak pernah nak cuba pun buat. ahad lepas my sister cadang nak buat piza. so, saya ambil peluang tengok macam pembikinan piza dilakukan. easy lah.... hehehe

mula-mula uli tepung gandum dengan mauripan. biar sekejap bagi tepung naik. lepas tu ratakan sos spageti pada adunan tepung tadi. tabur bahan-bahan seperti cendawan, sosej, bawang besar, nenas. akhir sekali tabur cheese mozzarella dan bakar di dalam oven.



No comments:

Iklan LR