Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.Wednesday, January 4, 2012

> adam dah sekolah


umur adam pada 1 januari 2012, 4 tahun 4 bulan tapi kalau ikut tahun, adam sudah 5 tahun. Jadi saya hantar pergi sekolah. Rasanya ini umur yg paling sesuai. Tak terlalu awal dan tak terlalu cepat. Adam bersekolah di prasekolah 5 tahun, sekolah kebangsaan pekan jaya.

Hari ni merupakan hari pertama adam ke sekolah. Bangun pagi tadi agak liat. Selalu tanya kenapa adam kena sekolah. bila disuruh mandi mula mata menjadi merah. Nak nangis rasanya. Lama2 bila dah pakai kasut sekolah, mood kembali normal. Lega saya dibuatnya. Masa saya hantar ke sekolah, adam minta dia dibelikan hadiah ultraman sbb dia mahu bersekolah. Saya terpaksa setuju.

Memandangkan hari pertama, sekolah adakan perhimpunan. Sementara habis perhimpunan, saya dan hubby serta ibu bapa yg lain tunggu di tepi koridor. dari jauh saya nampak adam yg dlm perbarisan melambai2 tangan ke arah kami. Belum pun selesai perhimpunan, tiba2 adam berlari dtg ke arah kami. Dia cakap dia penat berdiri, lama sangat. Hehe nak ketawa saya dibuatnya. Saya suruh adam duduk rehat sekejap. Kemudian masuk balik perhimpunan. Selamba aje adam berjalan sorang2 dpn cikgu2, murid2 tahun 1 hingga 6. Siap cikgu yg tgh berucap suruh adam cepatkan berjalan. Lepas adam masuk kelas saya dan hubby pulang kerumah. Muka adam sedikit berubah tapi saya buat2 tak tahu aje. Waktu tamat persekolahan pukul 12 tghri. Tiba dirumah adam terus tertidur. Penat agaknya. Kesian.

Hari ni adam cakap belum belajar lagi. Cuma cikgu ajar menyanyi lagu Negaraku. So far, dengar dia jawab pertanyaan saya tentang sekolah semuanya ok. Alhamdulillah adam takde merengek tak nak sekolah esok hari.

Belajar elok2 dan rajin2 nak..

No comments:

Iklan LR