Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Saturday, January 10, 2009

> tangan, kaki dan mulut

dh 2 hari adam demam.. start hari selasa hr tu.. tp smslm dh ok..bdn dh x pns. pagi td ms bangun dr tdo saje nk check bdn adam.. de nmpak bintik2 merah cm ruam kt kaki n tangan adam. memula ingtakn dia kena gigit nyamuk... tp knp ade mcm berair skit.. dlm hati adam ni kena chckn pox lg ke. risau sgt.. cpt2 kejutkan abg suh bwk adam gi klinik.

aku x pegi pon temankn adam gi klinik.. ntah rasa mcm x sggp dgr nnt dr. ckp adam kena chckn pox lg.. pengalaman ms raye adam kena chckn pox masih lg terasa. parut kt muke dia pon x hilang lg... abag jer pegi bwk kn adam.. aku tggu kt rumah je.. smbil tu sempat jgk aku msk kn nasi adam n lauk untuk lucnh nnt.

tggu punye tggu.. abg n adam dh blk.. cpt2 aku tnye confirm ke adam kena chckn pox lg.. abg kata bukan.. fuh dlm hati lega rsnyer.. syukur sgt2... tp abg kata dr. ckp adam kena jangkit kaki tangan dan mulut... haaaaaaaa... terkejut besar aku.... b4 this mmg prnh dgr penyakit tu.. risau yg amat sgt.. tp abg kata dr bgtau x serius sbb adam masih mau mnum susu, makan dan main dgn active.. tetiba perasaan lain sgt.. rase kesian sgt kt adam.. mcm2 dugaan... aku pujuk diri myb de hikmah disebaliknyer... ya Allah sembuhkan lah adam... amin...

aku terus amik laptop bkk internet cr info psl penyakit kaki tangan dan mulut ni... byk jgk info yg aku dpt... so far lega sikit bile bc info2 tu...

start today aku akan jg adam sebaik mgkin.. tak tau le adam kena dr mn. kt rmh pengasuh xde sape pon kena. myb bwk adam jln2 kt tmpt public kot... xpela aku redha... dh nasib adam agaknyer...

hari isnin ni x blh hntr adam kt rumah k.yati (pengasuh) tkt jangkit kt budak lain plak.. jalan2 pon dh x boleh tggu smapai adam sihat sepenuhnyer... menurut ape yg aku bc penyakit ni amik ms dlam 2-7 hari... so dlm ms tu xleh jupe bedudak lain sbb dia mmg senang berjangkit.

hopefully adam sihat dgn cepat.... amin.....

info psl sakit tangan kaki dan mulut





No comments:

Iklan LR