Mukadimah

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
bismillahirrahmanirrahim & assalamualaikum...
Blog ini adalah blog persendirian. Mana-mana artikel dan gambar tidak boleh disalin dalam ape jua bentuk rupa sekalipun. Terima kasih diatas kerjasama anda.



Saturday, July 13, 2013

> mama dan alif

assalamualaikum dan selamat sejahtera.

alhamdulillah aku kini kembali bergelar pekerja setelah 2 tahun lebih jadi suri rumah sepenuh masa. banyak tempat dah aku apply area pekan ni sebenarnya. baru kini rezeki berpihak kepada aku.

ingat lagi, pernah satu ketika aku post status kat facebook sebab terkilan dan sedih terpaksa tolak tawaran interview satu company ni kerana hubby aku training kat jerman. time tu aku kat perak. jauh pulak nak balik pekan untuk attend interview tersebut. tapi ada seorang kawan ni bagitahu “ kalau dah takdir rezeki aku untuk dapat kerja 2 tahun lagi, rezeki tu tetap akan jadi milik aku. kebetulan kan. genap 2 tahun aku dimurahkan rezeki. syukur sangat-sangat.

alhamdulillah, kerja ok. hari ni dah sebulan lebih aku bekerja. cumanya ada masalah sikit dengan alif. hari-hari alif menangis bila nak hantar ke rumah pengasuh. kesian alif. sebelum ni mana pernah kena tinggal. 24 jam dengan aku. tiba-tiba kena duduk dengan oarang yang dia tak kenal. mesti rasa sedih kan. setiap pagi hari bekerja aku bersilat dengan alif untuk hantar dia ke rumah pengasuh. aku harap sangat. alif dapat sesuaikan diri dengan keadaan sekarang ni dengan cepat.

DSC01746

alif: mama tinggalkan alif kat rumah pengasuh bukan sebab mama tak sayang alif tau. mama pergi work sayang. mama sayang alif banyak-banyak.

No comments:

Iklan LR